onsdag 14 april 2010

Muddring

Var nere och jobbade i Thallatha en lite stund idag. Håller för närvarande på med flera småprojekt. Men mer om det framöver.

Fick se ett Mudderverk en bit ut i hamnen.

Har ryktesvis hört att det skulle muddras i hamnbassängen vid rampen, på insidan Thallathas tillfälliga vinterplats. Det har grundat upp betydligt. Vissa båtplatser har knappt något vattendjup alls inne vid bryggan.
Kollade på kommunens hemsida. Anbudstiden gick ut den 19 Mars och idag var de igång. Såg faktiskt mudderverket redan i går på eftermiddagen, men då ute vid hamninloppet. Förstod inte att de var på väg in i hamnen. 

Det hade inte varit dumt om de hade tagit ett par tag med grävskopan på min lånade vinterplats. Men det är väl inte att tänka på. Ja vi får se. Jag förhalar mig gärna, och det hade inte varit dumt att låna platsen nån annan vinter.

När det är 40 cm under medelvatten, står Thallatha på botten. 40 cm under har det varit ofta det senaste halvåret, som tur är har det inte varit nån sjögång. Vid ett tillfälle var det tom 60 cm under medelvatten. Då lutade Thallatha kraftigt föröver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar