måndag 18 juni 2012

Nya mattor

När jag var klar med durken i salongen, i slutet av April, klippte jag till mallar till nya mattor till båten. 

De gamla mattorna hade sett sina bästa dagar för länge sen och förpassats till soptippen redan förra året. Däcksalongens durk hade ju dessutom fått lite annan form och större yta. Tur att jag aldrig kom till skott och beställde nya mattor ifjol som jag från början hade tänkt. Ibland kan det va bra att va lite långsam.

Körde in till mattbolaget i Uddevalla en eftermiddag, valde en blågrå matta och lämnade mallarna. De hade ungefär en månads leveranstid, och det var helt ok för min del. Jag kanske egentligen inte behöver mattorna före midsommar. http://www.mattbolaget.nu/ De skulle ringa så snart mattorna var tillskurna och langetterade - kantsydda.


De ringde från Mattbolaget ganska exakt när de sagt att mattan skulle vara klar. På väg till Stockholm en vardag, ca14 dagar senare, smet jag in och hämtade mattorna. Hade inte frågat vad de skulle kosta, men betalningen blev en glad överraskning. Priset var ungefär hälften av vad jag tänkt mig. Exakt vad det var kommer jag inte ihåg, men det var mindre än 1 500 kr.

Styvt två veckor efter att jag hämtat mattorna (idag) åkte jag  ner till båten och la dem på plats.












När jag drog värmarslangar för ett par år sen gick jag upp med en slang, så att den gick synlig genom durken längst inne under bordet. För att skydda slangen trädde jag på en slang utanpå av en större dimension. Nu la jag en spillbit av mattan runt slangen. Det hade väl aldrig varit nån som tänkt på den svarta slangen inne under bordet. Men skall det va så skall det va.












Hade tagit till mattbiten in under bordet så att den gick upp lite på bordläggningen där den råa plasten syntes mellan durken och inredningen. 

Även den stora biten passade. Jag tyckte att det hela blev riktigt bra och ger ett betydligt mer ombonat intryck än den svarta durkplyfan. Mattorna ger förhoppningsvis även lite dämpning på motorljudet. Rakt över motorn finns det ju inte någon plats under durken att limma nån ljudabsorptionsmatta.

La även dit mattorna till förpiken och akterruffen. Fast akterruffens matta får ligga under förpikens ett tag. Så vet jag var den är och ligger slätt och bra. När jag fått ordning i akteruffen vet jag ju var den är. Men det dröjer nog ett tag.

Men så småningom kommer den dit - inom några år. wink

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar