torsdag 16 november 2017

Nu börjar det lida mot sitt slut efter en fantastisk seglingssommar

  På 2017-11-13 på 21:48, Lasse-L säger:
Fantastisk sommar, nä, har inte seglat så lite något år.
Har det inte blåst för mycket så har det regnat.
Hoppas nästa år blir bättre.
Får trösta mej med vinterturer med motorbåten.


Sommaren har väl varit helt ok, men med seglingen har det varit skral.

Har seglat en styv distansminut. :ph34r:
Fast en del dagsturer för motor i närområdet har det blivit. 

Till den stora båten har jag hamnens sämsta plats ur väder och vindsynpunkt och alla felkonstruerade båtar som går in och ut ur hamnen och river upp en massa sjö.

Ur seglingssynpunkt är den dock helt perfekt. Man kan alltid segla till och från platsen oavsett vindriktning.Skulle man komma en becksvart natt, är det bara att gå på enselinjen in i hamnen.När fören tar mot pontonbryggan så är det bara att förtöja. 

Fast tanken har slagit mig. Tänk om det kommer nån som går på enselinjen och inte har koll......... :wacko:

Kommunen skall reparera den pontonbryggan jag ligger vid och alla båtar som ligger i hela året måste flytta. Man skulle bara kontakta en viss  tjänsteman på kommunen. På den tiden jag var tjänsteman på samma kommun så sades det att man skulle svara i telefonen på tre signaler. Den regeln gäller tydligen inte idag. Har sökt den namngivna tjänstemannen från och till i ett par månader - hon sitter alltid i sammanträde.

Var nere för att köra min bohusjulle till Guleskär för att ta upp den. Det var långt mellan  de Y-bommar som fanns - de flesta ligger med akterboj. Mätte och det var 9 meter - den stora båten är 8,60. Gick bort och kastade loss och la den längs pontonbryggan där min bohusjulle brukar ligga.

Det begränsar mina möjligheter till vinterfärder - längst in i hamnen  mellan pontonbyggorna, brukar det alltid bli is. Det brukar det nästan aldrig vara på min plats till den stora båten.

Ja vi får se vad tjänstekvinnan på kommunen säger - om hon hör av sig. :unsure:

thumbnail_20171116_115316_resized.jpg.ecaeed4a686a070c7b7ebb08510519bc.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar