torsdag 28 februari 2013

Ack som ett fjun så lätt - ner som en fläskkotlett.

I min ungdom var jag engagerad på de båtarna här i Gravarne/Kunsgshamn som bar namnet ELIDA.Skeppare ombord var pastorn i missionskyrkanmissionsförbundet Lennart "Tarren" Abrahamsson

Det var för övrigt den mannen som ledde mig in på seglingens bana i och med att han gav mig ansvaret för en gammal "gisten" bohusjulle vid namn Bris, som missionskyrkans scoutkår fått från en nedlagd sjöscoutkår på Fisketången.Tarren hade väldigt många roliga uttryck. Vissa av dem har jag tagit till mig. Om Bris sa han att det vare en sån båt som behövdes tre man för att segla. En som kryssade, en som länsade och en som ropade på hjälp.

På den tiden jag kände honom var han väl inte direkt tjock, men vi kan säga välbyggd. När han badade och hoppade i sjön från ELIDA´s däck brukade han alltid ropa; "Ack som ett fjun så lätt - ned som en fläskkotlett". Med sin självironi syftade han på sin egen kroppshydda.

Nu var det inte alls om Tarren jag tänkte berätta, utan nåt helt annat.

Brukar ju lägga in ganska många bilder i  mina blogginlägg. Har skapat en mapp med alla bilderna sorterade under årtal och blogginlägget namn. För 2011 fanns det ingen mapp i nån av mina två datorer. Möjligtvis kan det ha blivit nåt strul i samband med att den datorn, jag skrev mest på  för ett par år sen, kraschade. Ibland vill man ju ha tag på vissa bilder tex när man gör inlägg på Maringuiden och ofta är det praktiskt att hämta bilderna i min mapp från bloggen. Där finns det mesta i ämnet båtar och sjöliv.

Har länge tänkt att jag skulle skapa en mapp med bilderna från 2011, Kopiera från bloggen och spara under respektive flik. Av någon outgrundlig anledning blev det just idag. Det var förstås nått annat tråkigt jag egentligen borde ha gjort och då är det ju bra att ha nåt att skylla på varför man inte gjorde det man borde.

Jag kommer ihåg de flesta blogginlägg, men när man går igenom samtliga för ett år kan det ju dyka upp saker som man glömt. Så gjorde det ju också. Jag fick ett mail 2011 från en man som hade starta en hemsida med namnet Havsfidra.com och som hade stora planer på en komplett "site" om havsfidror och storfidror.

http://thallatha.blogspot.se/2011/01/havsfidracom.html

När jag klickade på länken till sidan dök det här upp.


Domännamnet var till salu och utan nåt adekvat innehåll över huvudtaget.
Det var då Tarrens gamla uttryck kom för mig; 
"Ack som ett fjun så lätt - ner som en fläskkotlett"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar